امام مهدی علیه السلام
آیت الله شهید محمد صدر
ترجمه: سید مهدی نوری کیذقانی
نشر معارف/ ۱۳۹۷٫
شماره تلفن جهت تهیه کتاب (ترجیحا پیامک) ۰۹۳۷۰۶۰۳۳۸۳
درباره کتاب:
دانشنامۀ «الإمام المهدی (ع)» تألیف شهید صدر ثانی(ره) نسبت به دیگر آثاری که پیرامون امام مهدی(ع) نگارش یافته، از دو جهت متمایز است:
۱-از جنبه تقدم تاریخی؛ چنانکه پیش از این کتاب، جهان اسلام تألیفی را که با این اثر در بعد افقی و عمودی برابر باشد به خود ندیده بود، بلکه پس از آن نیز اثری همسنگ آن نگاشته نشد؛ درنتیجه این کتاب گمشدۀ هر پژوهشگری گشت که به دنبال جواب های علمی و استوار دربارۀ مهدویت بود؛ زیرا پیش از آن، آثار موجود غالباً دایرة المعارفهایی بودند مشتمل بر روایات شیعه و سنی و یا تنها روایات شیعی، بیآنکه تحلیلی علمی داشته باشند که لباس ابداع بر قامت آنها پوشاند.
۲-از جنبه موقعیت تاریخی؛ این دانشنامه در زمانی نگاشته شد که اندیشههای مارکسیستی و ماتریالیستی تمام جهان مخصوصاً شرق را درنوردیده و در کشورهای مسلمان فساد فکری را به همراه آورده بود و جز در موارد اندک، پژوهشهایی جدی و درخوری برای پاسخ به آنها وجود نداشت.
کتاب حاضر خلاصهای از سه جلد نخستین «دانشنامۀ امام مهدی(ع)» است که شهید محمد صدر برای سهولت استفاده خوانندگان آن را نگاشته و مطالب آن دانشنامه را بهصورت ساده تر آورده است.
برشی از کتاب:
«عمه جان! امکان دارد امشب را نزد ما به صبح آوری! امشب مولودی به دنیا میآید که نزد خداوند متعال ارجمند است و حجت خداوند در زمین است.» این سخنی بود که امام عسکری (ع) به عمهاش حکیمه گفت وقتیکه عمه ایشان میخواست در شامگاه منزل امام را ترک نماید.
ـ مادرش کیست؟
ـ نرگس
ـ اما در نرگس اثر حمل نیست!
ـ همانکه گفتم محقق میشود عمه جان!
عمه میرود و نرگس خاتون را به نیکی بررسی میکند و اثری از حمل نمیبیند لذا برمیگردد و دوباره به امام خبر میدهد. لبهای امام به تبسم مینشیند و میفرماید:
«چون سپیدهدم فرارسد نشانههای وضع حمل پدیدار میشود. مَثَل نرگس مانند مادر موسی است که نشانة حمل در او آشکار نشد و تا لحظة ولادتش کسی از آن آگاه نگشت، زیرا فرعون در طلب موسی شکم زنهای آبستن را میشکافت و مهدی نیز نظیر موسی (ع) است»